Τι λέβητα να επιλέξω

Τι λέβητα να επιλέξω.

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα από της δαπάνες της θέρμανσης, επειδή το πρόβλημα είναι τεχνικό και χρηματοοικονομικό θα πρέπει να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο Ηλεκτρολόγο – Μηχανολόγο Μηχανικό που υπολογίζει ακριβώς τις θερμικές απώλειες της οικίας σας.

Υπάρχουν διάφοροι εμπειρικοί τρόποι για να υπολογίσουμε περίπου τις θερμίδες που θα χρειασθούμε να ζεστάνουμε τον χώρο μας αλλά στο περίπου και ανάλογα τον εγκαταστάτη που θα κάνει χρήση αυτούς τους τρόπους, μπορούμε να έχουμε μεγάλες αποκλίσεις στο τελικό αποτέλεσμα. Κατά την άποψή μας τα χρήματα που θα δώσουμε για να γίνει μια σωστή μελέτη θα τα κάνουμε γρήγορα απόσβεση σε περίπτωση λανθασμένης εκτίμησης, από μη ειδικούς.

Οι λέβητες που τοποθετεί η Warmland είναι τις κορυφαίας Ευρωπαϊκής εταιρείας BAXI. η οποία αντιπροσωπεύεται στην χώρα μας από την ΥΔΡΟΜΑΡΙΝ.

Στη ΒΑΧΙ θα βρείτε ολοκληρωμένα συστήματα που προσφέρουν υψηλή ποιότητα θέρμανσης, με οικολογικές προοπτικές στις καλύτερες τιμές της αγοράς !

  • Με μεγάλη ισχύ θέρμανσης
  • Δυνατότητα εγκατάστασης σε όλους τους χώρους
  • Ευκολία χρήσης

Οι λέβητες μπορούν να λειτουργούν είτε με μεθάνιο (G20), είτε με υγραέριο GPL (G31).

Σε περίπτωση που στην περιοχή σας δεν υπάρχει ακόμη φυσικό αέριο και κάποια στιγμή έρθει και θα συμφέρει η τοποθέτησή του ή καθίσταται αναγκαία η αλλαγή αερίου καύσης, τότε σχεδόν αυτόματα και με το ηλεκτρονικό σύστημα που διαθέτουν οι λέβητες της BAXI  θα υποδεχτούν το νέο καύσιμο. Άρα χωρίς πρόσθετα έξοδα παρά μόνο αυτά της σύνδεσης με την εταιρεία φυσικού αερίου, θα μπορείτε ίσως να έχετε πιο μικρό κόστος.

Αποδόσεις κάθε λέβητα και των θερμίδων που χρειάζονται για την θέρμανση ενός χώρου.

Αυτό που επίσης πρέπει να γνωρίζουμε  είναι ότι τα kw και τα kcal είναι μονάδες μέτρησης ενέργειας και δεν έχουν να κάνουν με την αποδοτικότητα του μέσου που χρησιμοποιήσαμε για να τα πάρουμε.

Αν για τον χώρο μας απαιτούνται 30 kw με μελέτη μηχανικού που καθορίζει ακριβώς την ενέργεια που χρειαζόμαστε και εμείς βάλουμε έναν λέβητα μικρότερης ισχύος έχουμε τις παρακάτω περιπτώσεις :

Α) Στην περίπτωση που τα σώματα που έχουμε εγκαταστήσει στον χώρο μας είναι αυτά που πραγματικά απαιτούνται τότε ο μικρός λέβητας αδυνατεί να ζεστάνει το νερό και τα σώματα καλοριφέρ είναι χλιαρά και απαιτείται πολύωρη λειτουργία του λέβητα για να ανεβάσει την θερμοκρασία στον χώρο με αποτέλεσμα σπατάλη καυσίμου.

Β) Στην περίπτωση που τα σώματα που έχουμε εγκαταστήσει στον χώρο μας είναι ίδιας ισχύος με τον μικρό λέβητα τότε αυτά θα έρθουν γρήγορα στην μέγιστη θερμοκρασία τους αλλά επειδή δεν επαρκούν για να ζεστάνουν τον χώρο και να κλείσει ο θερμοστάτης, ο λέβητας θα λειτουργεί σχεδόν συνεχώς.

Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε σπατάλη καυσίμου χωρίς ουσιαστικά να ζεσταινόμαστε.

Οι μικροί λέβητες απευθύνονται κυρίως σε ευρωπαίους αγοραστές όπου οι μονώσεις είναι κανόνας και όχι εξαίρεση και ίσως να διαθέτουν και άλλο μέσο θέρμανσης βοηθητικό ή κύριο.

Στη χώρα μας οι μικροί  λέβητες είναι ιδανικοί για διαμερίσματα μεγάλων αστικών κέντρων όπου το κάθε διαμέρισμα είναι προστατευμένο από άλλα διαμερίσματα, δηλαδή θερμαινόμενους χώρους οπότε και οι απώλειες του είναι λίγες.
Για μετατροπή από kcal σε kw και αντίστροφα χρησιμοποιήστε τον τύπο.

KCAL X 0.001163 = KW
KW X 859.84 = KCAL